Loading...

Diana-Eliza Tofan


Coordonator Departament Științific - Filiala Iași

Ocupație : absolvent medicină

Caravana înseamnă pentru mine, în primul rând, conștientizarea responsabilității de viitor medic. Medicina cere, poate mai mult decât orice alta profesie, multă seriozitate și profesionalism, întrucât chiar și o mică greșeală din partea noastră poate costa viața unui om.

Și unde altundeva poate înțelege un student la medicina asta dacă nu atunci când e pus față în față cu pacientul, așa cum se întâmpla la noi în caravană. Îți este ""înmânată"" responsabilitatea de viitor medic: vorbești, asculți, empatizezi, măsori, cântărești, iar la sfârșit treci totul in foaie și semnezi.

Trebuie să recunosc că nu de puține ori m-am întrebat: oare am făcut totul cum trebuie pentru pacientul ăsta? Iar răspunsul vine din partea celor mai mari decât noi, de la care învățăm constant.

Ăsta e un alt motiv pentru care iubesc eu caravana. Pentru că înseamnă prietenie, ajutor reciproc și încredere în oamenii cu care lucrez. Munca în echipa ne solidarizează, scoate ce e mai bun din noi și ne ajută să evoluăm.

Si așa ar trebui să meargă lucrurile oriunde!

De asemeni, caravana inseamnă pentru mine ""a oferi"" și ""a primi"" . Noi oferim timpul, energia și cunoștințele noastre României rurale, unor oameni lipsiti de resurse, care chiar au nevoie de noi, și primim în schimb, la sfârșitul zilei zâmbetul cald și gratitudinea lor.

Și mulțumirea de sine, că am contribuit, cumva, la o Românie mai bună. Lumea asta este mare și are multe neajunsuri, iar privitul de pe margine nu schimba cu nimic lucrurile.

Ceea ce m-a învățat caravana este că dacă vrei să vezi altceva, atunci trebuie sa te implici. Lumea ta o poate schimba pe a altora. Iar dacă lumea acelor câțiva pacienți pe care i-am consultat într-o zi se schimba in mai bine, și noi am contribuit la asta, atunci munca noastră merită tot efortul depus.