Loading...

Primul ajutor în Educație - Lecția ce va salva o viață

De astăzi spunem START primului proiect de educație medicală al Caravanelor! În anul ce urmează ne propunem să ajungem în 30 de școli din mediile rurale pentru a instrui elevii cum să reacționeze corect în situații de urgență. Ne poți susține donând pe platforma Bursa Binelui pentru materiale , transport și pregătirea voluntarilor. Mulțumim!

Descriere

Cum te-ai descurca într-o situație limită, când viața cuiva apropiat este în pericol? Ai putea sa îi acorzi primul ajutor corect?

În Caravana cu Medici, credem că educația medicală începe de pe băncile școlii, de aceea ne propunem să ajungem în cele din mediul rural, unde nevoia de sănătate este cea mai mare. Pe parcursul a 12 luni, 30 de școli gimnaziale vor beneficia de cursuri de CPR predate de medici si formatori autorizati, si de lecții de prevenție și screening ginecologic.

Articole externe

Scopul proiectului

În curricula actuală, învățamantul public nu prevede lecții de acordare a primului ajutor și nici de educație medicaă extensivă. Scopul proiectului este de a pregăti 1500 de elevi din mediul rural să acorde măsurile de resuscitare cardio-pulmonara și de a îi pregăti să reacționeze corect în cazul unor situații de urgență.

Cui donez?

Beneficiarii proiectului Primul ajutor în Educație sunt elevii claselor gimnaziale și de liceu din zonele rurale. În anul 2018, Caravană cu Medici își propune să ajungă în 30 de localităti și să învețe 1500 de elevi cum să acționeze în situații de urgentă, cum să acorde primul ajutor și când să ceară ajutorul serviciilor de urgentă. Conform protocoalelor din Canada, orice copil cu varstă peste 10 ani este pregătit fizic să efectueze manevrele de resuscitare, iar legislația Statelor Unite a introdus recent un curs de prim-ajutor oricărui elev de liceu.

Lecțiile bi-lunare ținute de medicii și formatorii Caravanei cu Medici vor instrui elevii, iar numărul beneficiarilor indirecți crește exponențial cu frecventă cursurilor.

De ce să donez?

Cum ai reacționa dacă o persoană apropiată are nevoie de ajutor? Educația medicala este una din modalitățile primare de prevenție în sănătate. Situțiile de urgență sunt de cele mai multe ori neprevăzute și cu rezultate nefaste, dacă martorii nu procedează corect în acordarea ajutorului. În acest sens, Caravana cu Medici își propune să dezvolte latura educaționala a fiecărei ediții prin predarea de cursuri de prim-ajutor în școlile din mediul rural.