Loading...

Redirecționare impozit pe profit către ONG-uri

Tu ce ai face dacă ai putea redirecționa 20% din impozitul pe profit către un ONG?

Dacă ai o firmă și ți se pare că activitatea Caravanei te reprezintă ai ocazia până pe 31 decembrie 2017 să redirecționezi către noi până la 20% din impozitul pe profit, dar în limita a 3% din cifra de afaceri. Procedura de urmat este simplă și cuprinde 2 pași:

1. realizarea unui contract de sponsorizare;

2. virarea sumei în contul asociației în termenii agreați de ambele părți.

Mai departe, suma sponsorizată va fi dedusă din impozitul aferent anului 2017. Cu alte cuvinte, pentru firmă nu există niciun cost adițional, fiind vorba de redirecționarea unor bani care oricum ar ajunge la stat. AICI ai un exemplu de calcul, cât și extrasul din Codul Fiscal care oferă această facilitate.

Și persoanele cu PFA pot ajuta! De data aceasta vorbim de redirecționarea a 5% din impozitul pe profit care, analog, va fi ulterior dedus din taxele aferente lui 2017.

Cu banii astfel obținuți ne propunem să punem în mișcare caravana și în 2018 și să atingem 18 sate în care medicina secolului al XX-lea cu greu ajunge. Mai mult decât atât, ne dorim să punem bazele unui proiect de educație medicală în școli prin care să le oferim lecții de prim-ajutor celor mici.

Dacă îți dorești să contribui alături de Caravana cu Medici la echilibrarea balanței dintre mediul rural și cel urban în ceea ce privește accesul la serviciile medicale de bază te invităm să completezi următorul formular. Te vom contacta noi în cel mai scurt timp posibil.