Loading...

Redirecționare impozit pe profit către ONG-uri

Tu ce ai face dacă ai putea redirecționa 20% din impozitul pe profit către un ONG?

Dacă ai o firmă și ți se pare că activitatea Caravanei este relevantă și te reprezintă ai ocazia până pe 31 decembrie 2018 să redirecționezi către noi până la 20% din impozitul pe profit, dar în limita a 5 la mie din cifra de afaceri. Procedura de urmat este simplă și cuprinde 3 pași:

1. realizarea unui contract de sponsorizare;

2. virarea sumei în contul asociației în termenii agreați de ambele părți;

3. completarea și depunerea unei declarații odată cu plata taxelor care să ateste donația făcută.

Mai departe, suma sponsorizată va fi dedusă din impozitul aferent anului 2018. Cu alte cuvinte, pentru firmă nu există niciun cost adițional, fiind vorba de redirecționarea unor bani care oricum ar ajunge la stat. AICI ai un exemplu de calcul, cât și extrasul din Codul Fiscal care oferă această facilitate.

Cu banii astfel obținuți ne propunem să punem în mișcare caravana și în 2019 și să atingem 18 sate în care medicina secolului al XXI-lea cu greu ajunge. Mai mult decât atât, ne dorim să continuam proiectul Educație medicală în școli prin care le oferim lecții de prim-ajutor celor mici.

Dacă îți dorești să contribui alături de Caravana cu Medici la echilibrarea balanței dintre mediul rural și cel urban în ceea ce privește accesul la serviciile medicale de bază te invităm să completezi următorul formular. Te vom contacta noi în cel mai scurt timp posibil.

Notă: din păcate, începând cu 2018 microîntreprinderile pot aplica această facilitate fiscală doar în cazul ONG-urilor acreditate ca furnizori de servicii sociale. Caravana cu Medici nu beneficiază de această acreditare, de aceea nu poate primi sponsorizări decât de la firmele plătitoare de impozit pe profit (întreprinderi mici, medii, mari)